Incendis més intensos i desforestació a gran escala pel canvi climàtic

Segons una recerca liderada per Victor Resco (PVCF) publicada a 'Ecological Monographs'

Descargar pdf
D'esquerra a dret: Matthias Boer, Rubén Díaz-Sierra i Víctor Resco / Foto: UNED

 

 

El canvi climàtic farà que els incendis forestals siguin de major intensitat i de difícil extinció, provocant episodis de desforestació a gran escala. Així ho revela un estudi internacional, coordinat per l'investigador del departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal de la UdL,  Víctor Resco de Dios i recentment publicat a la revista Ecological Monographs. En la recerca també han participat científics de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), la Western Sydney (Austràlia) i la d'Utrecht (Països Baixos).

L'estudi assenyala que el canvi en el règim d'incendis canviarà profundament l'estructura de la vegetació al llarg dels proper anys i pot comprometre seriosament les economies rurals. La vegetació està cada cop més seca i, per tant, és més propensa al foc. "“Si la quantitat d'arbres que han patit manca d'aigua en boscos de mitja o alta muntanya segueix augmentant en els proper anys, podem trobar-nos amb incendis encara més greus que els de la dècada dels 80", assegura Resco de Dios.

La recerca s'emmarca en el Màster Erasmus Mundus Gestió Forestal i Recursos Forestals en la Mediterrània de la Universitat de Lleida i compta amb finançament del Ministeri d'Economia.