Una obra sobre repoblació forestal guanya el Premi del Llibre Agrari de la Fira de Sant Miquel

BASES TÉCNICAS Y ECOLÓGICAS DEL PROYECTO DE REPOBLACIÓN FORESTAL Coordinadors: Jesús Pemán, Rafael Maria Navarro, María Aranzazu, Rafael Serrada

Descarregar Pdf

Bases técnicas y ecológicas del proyecto de repoblación forestal, editat i escrit pel professor del departament PVCF Jesús Pemán, Rafael M. Navarro, Maria Aranzazu y Rafael Serrada, pertanyents a diferents institucions i centres, ha estat l’obra guanyadora del Premi del Llibre Agrari. De la seva banda, La necesidad de una gestión integral de los nutrientes, escrit per Xavier Flotats (UPC-Barcelona TECH), s’ha endut el Premi de l’Article Tècnic Agrari. Ambdós guardons estan convocats per Fira de Lleida en el marc de la Fira de Sant Miquel i del saló Eurofruit. Enguany, un total de 16 obres s’han presentat al Premi del Llibre Agrari i 29 textos han concorregut al Premi de l’Article Tècnic Agrari, certàmens dotats amb 3.000 i 1.000 euros respectivament.

El Jurat considera que Bases técnicas y ecológicas del proyecto de repoblación forestal és una obra innovadora i molt actual per l’estructuració dels continguts, per l’aplicabilitat i per la utilitat com a eina d’ajuda a la planificació i gestió d’espais forestals. Una obra que “pot ser referent en el món forestal, des de la planificació, la explotació, la valorització i la sostenibilitat, amb el valor afegit d’integrar un enfocament multidisciplinar de la mà dels més grans experts de diferents àmbits del món forestal d’Espanya”. El treball constitueix un compendi molt ampli i força ben il·lustrat amb imatges, esquemes i figures amb tota mena de detalls que fan l’obra molt entenedora. El llibre suposa una posada al dia del coneixement i de la gestió dels espais forestals, totalment actualitzats amb nombroses referències bibliogràfiques, i que “aplega una àmplia, però fins a l’actualitat molt dispersa i desigual, documentació publicada al respecte”.

Igualment, el Jurat considera que l’obra guanyadora “és un treball del tot necessari, adreçat a productors, gestors, assessors, tècnics especialistes i, per descomptat, a universitaris i alumnes de formació forestal i d’altres àmbits relacionats”.

https://firadelleida.com/santmiquel/una-obra-sobre-repoblacio-forestal-guanya-el-premi-del-llibre-agrari-de-la-fira-de-sant-miquel/